Sublimeren, wat is het en hoe werkt het?

Sublimeren (bedrukken), wat is het en hoe werkt het?

Onderstaand informatie m.b.t. sublimeren (bedrukken) van het proces en de artikelen die gebruikt worden door ons voor het vervaardigen van het door u bestelde product en beste resultaat.

Wat is sublimatie?

Voor bedrukking van materialen of producten, wordt sublimatie gebruikt om een print als het ware “in te bakken” in de oppervlakte van het materiaal zelf. Hiervoor wordt hittegevoelige inkt gebruikt, die zich vermengt met het (speciaal gecoate) materiaaloppervlak. Het resultaat is een heldere, levendige fullcolour print die kras- en wasbestendig is.

Wat heb ik nodig om te sublimeren?

Voor het sublimeren heb je een aantal dingen nodig. Namelijk, een sublimatieprinter (hoezzi werkt met Epson ET-14000 series), de bijbehorende inkt en papier, iets om te sublimeren en een transferpers (hoezzi werkt met een pers van Threeoaks).

Hoezzi bedrukt voornamelijk telefoonhoesjes, maar daarnaast ook een aantal andere producten, denk aan sleutelhangers, puzzels, rompertjes, mokken, slippers, dienbladen, halsbanden voor de hond, bandana’s voor de hond, fotolijstjes, theedozen, klokken in diverse maten, en relatiegeschenken.

Hoezzi maakt gebruik van de beste materialen:
Sublimatie printer Epson ET-14000 series.
Sublimatie inkt van smartink.nl.
Sublimatie papier van Beaver paper Texprint xpHR via signseen.nl.
Sublimatie artikelen o.a. via bestsublimation24.eu, design92.com en crea- handigehandjes.nl.
Sublimatie telefoonhoesjes via lopo-tech.com.

Hartjes puzzel
Theedoos

Hoe bedrukken wij textiel?

Ontwerp een eigen print digitaal met behulp van een computerprogramma naar keuze of upload een foto of tekst. Wij printen het ontwerp in spiegelbeeld, het is namelijk een transfer van papier naar textiel, nadat wij het via de transferpers bedrukken staat de print correct. Wij gebruiken bovenstaand sublimatiepapier om uw item te bedrukken. Uitzondering met betrekking tot het printen in spiegelbeeld zijn de verschillende bedrukkingen op glas, zoals bijvoorbeeld een glazen klok of glazen onderzetters.

Bedrukken (sublimeren) op textiel, hoe doen wij dat?

Om direct te bedrukken (sublimeren) op kleding, dient je stof licht gekleurd te zijn en te bestaan uit 65% polyester. Met direct sublimeren bedoelen we hier dat je je geprinte transfer direct kan overzetten, zonder een andere folie te gebruiken. Het voordeel hiervan is, dat de inkt in het textiel trekt. Hierdoor maken wij een hoogwaardige transfer (print) die goed wasbaar is en ook niet kan scheuren

Waar kunnen wij de sublimatie transfer nog meer voor gebruiken?

Je kunt een sublimatie transfer gebruiken voor het bedrukken van textiel, maar ook voor het maken van gepersonaliseerde fotocadeau’s, klokken in diverse maten, slippers, dienbladen enz.. Je kunt er dus van alles mee en daardoor een persoonlijk tintje geven aan de verschillende producten. Alle door ons te bedrukken materialen zijn voorzien van een polyester coating, anders is het niet mogelijk om een artikel of product te sublimeren. Zie bovenstaand de verschillende leveranciers waar wij onze artikelen kopen voor een gegarandeerd resultaat.

Samenvattend:

– Benodigdheden om producten te kunnen bedrukken door middel van sublimatie, hiervoor hebben we nodig: een sublimatie printer, sublimatieinkt, sublimatiepapier en een transferpers, uiteraard beschikt hoezzi hierover en maken wij hier gebruik van.

– Ontwerpen en printen: U kunt uw print digitaal ontwerpen met behulp van onze  speciale software, of met een computerprogramma naar keuze en uploaden via https://hoezzi.com. Wij letten erop bij het printen met de sublimatieprinter, dat het ontwerp in spiegelbeeld wordt afgedrukt, echter bij glazen klokken en glazen onderzetters doen wij dat juist niet.

– Bedrukken na het afdrukken: Wij plakken het te bedrukken artikel met hittebestendige tape op de print. Het geheel plaatsen wij daarna onder de transferpers, om het daadwerkelijke sublimatieproces te laten doorlopen. Onder de juiste temperatuur, tijds- en drukinstellingen wordt uw print in de ondergrond “gebakken”. Wanneer de transferpers klaar is, verwijderen wij het sublimatiepapier van het bedrukte oppervlak. Het artikel is nu gereed.

Op welke materialen kunnen wij sublimeren?

Aluminium, metaal, keramiek, FRP, textiel en hardboard zijn voorbeelden van materialen die bedrukt kunnen worden door middel van sublimatie. Voorwaarde is dat de oppervlakte van het materiaal voorzien is van een polyester coating. Onze leveranciers leveren speciale sublimatieproducten die direct gesublimeerd kunnen worden. Dit is ons volledige assortiment aan de producten en -artikelen die wij leveren.

Sublimatie op textiel:

Voor sublimatie op textiel letten wij erop dat het textiel voor minimaal 65% uit polyester bestaat. De beste resultaten worden verkregen wanneer de ondergrond licht van kleur is.

Meer vragen?

Als u  na het lezen van deze informatiepagina nog vragen hebt over sublimatieartikelen en of wij een bepaald artikel kunnen leveren of bedrukken dan kunt u ons altijd bereiken via de telefoon (06-15364656) en e-mail (klantenservice@hoezzi.nl).
 

.
Bij ons profiteert u van zeer lage prijzen. Heeft u hetzelfde product ergens anders goedkoper gezien? Laat het ons dan weten! ×
Indien u voor 15.00 besteld wordt deze dezelfde dag verstuurd. Houd er rekening mee dat er geen brievenbus post bezorgd wordt op maandag. ×
U kunt van ons een goede kwaliteit verwachten! ×
U ontwerpt zeer eenvoudig uw eigen persoonlijke cadeau met onze ontwerptool. ×

Hoezzi.com

Hoezzi logo

Beste klant,

Bestellingen die vanaf dit moment gedaan worden zullen i.v.m. vakantie vanaf 14 juli verzonden worden.

       Ter compensatie voor deze langere levertijd kunt u bij het afrekenen de kortingscode: dag10% gebruiken!

 

Met vriendelijke groet,

Klantenservice Hoezzi